top of page

Konkurs za VIII Regionalnu Školu Političke Filozofije dr Zoran Đinđić 18-20.XI 2020.

Fondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Fakultetom političkih nauka organizuje VIII Regionalnu školu političke filozofije dr Zoran Đinđić. Škola će se ove godine baviti temom „Peti oktobar – dvadeset godina tranzicije” i održavaće se u Beogradu od srede 18.novembra do petka 20.novembra 2020.godine.


Povod i tema Regionalne škole ove godine će biti dvedesetogodišnjica 5.oktobra 2000. i istorijska epizoda tranzicije. O tome kakve su bile namere, planovi, i njihova implementacija će predavanja držati akteri koji su bili saradnici Zorana Đinđića, a on konceptima tranzicije profesori sa univerziteta u regionu.


Pravo učešća u Regionalnoj Školi političke filozofije dr Zoran Đinđić imaju studenti osnovnih (druga, treća i četvrta godina studija) i master studija iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prednost prilikom selekcije imaće mladi koji su društveno angažovani kroz rad na univerzitetu, institutima, u nevladinom sektoru ili kroz politički aktivizam. U okviru škole biće organizovana predavanja i studijske posete. Radni jezik škole je BHS.


Regionalna Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić će se ove godine zbog epidemije kovida-19 održati u skraćenoj formi i u skladu sa preporukama Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje epidemije.


Predviđeno je da se internetom uključuju učesnici iz Hrvatske i Crne Gore a da prisustvo na školi bude za kandidate iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Polaznika će ukupno biti dvadeset.

Troškovi prevoza i smeštaja za učesnike koji nisu iz Beograda biće pokriveni.

Prijava za učešće obuhvata:

  • CV

  • motivaciono pismo dužine između 4000 i 7000 slovnih znakova (jedna do dve strane)

Dokumentaciju je neophodno poslati do petka 30. oktobra 2020. do 17h na e-mail adresu office@fondacija-djindjic.org.


Za sva dodatna pitanja možete pisati na istu adresu.


bottom of page