top of page

20 godina Programa stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić

Beograd, 01.06.2023. godine


Ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Anke Konrad, uručila je stipendije 20. generaciji učesnika Programa stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić.


20. generacija Programa stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić
20. generacija stipendista Programa stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić, Ambasadorka Anke Konrad i Tomas Nerbeshuber, potpredsednik BASF grupe

Od 2004. godine do danas, 1.000 mladih ljudi iz Srbije i regiona dobilo je priliku da svoje prvo radno iskustvo stekne tokom stručnih praksi u Nemačkoj u nekoj od preko 260 vodećih nemačkih i multinacionalnih kompanija.


Cilj Programa je da se studentima i diplomcima koji su nedavno završili svoje studije obezbedi stručno usavršavanje u Nemačkoj u trajanju od tri do šest meseci, kako bi kasnije to znanje i iskustvo doneli nazad u Srbiju i zemlje regiona.


Ove godine će 10 stipendista iz Srbije i još 50 iz ostalih zemalja Zapadnog Balkana svoje stručne prakse obavljati u kompanijama kao što su Bosch, Stihl, SAP, ProCredit i Metro.


Program stipendija je pokrenut 2004. godine nakon ubistva Premijera dr Zorana Đinđića pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i kompanija učesnica u Programu, a na inicijativu Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu (OA). Program sprovodi Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), a implementira Odbor nemačke privrede za Istočnu Evropu, u saradnji sa Fondacijom dr Zoran Đinđić.






コメント


bottom of page